Skip to main content

Oslo Bysykkel

Oslo Bysykkel (OBS) er UIPs flaggskip. Siden lanseringen av det nye systemet i 2016 har OBS logget over 10 millioner turer; i gjennomsnitt åtte turer per sykkel per dag, noe som gjør det til et av de mest effektive sykkeldelingssystemene i verden. 

I 2018 håndterte OBS 102 471 unike brukere som tok rekordmange 2 818 007 turer. I 2019 gikk bruken noe ned, men landet likevel på 2 244 556 turer. Oslo-systemet har nå 3000 sykler fordelt på 250 stasjoner innenfor Ring 3, totalt over 6 000 låser.

I 2020 var OCB et trygt og effektivt alternativ for de som måtte komme seg rundt i byen, men ikke ønsket å bruke offentlig transport under en pandemi. Med støtte fra Oslo kommune satte vi piggdekk på 1 000 sykler slik at vi også kunne holde systemet åpent i vintermånedene.

Smidig og enkelt

Systemet er app-basert, og man kan enkelt hente ut sykkel med et tastetrykk. UIPs modell gjør det enkelt å komme i gang, finne en sykkel og å starte en tur. Hele systemet er bygget rundt og knyttet til brukerens telefonnummer. Vi bruker telefonnumre for å verifisere kunden, kontakte dem når det er nødvendig, samt å sørge for at det er enkelt og sikkert å bli bysyklist. Betjeningssøyler ved stasjonene muliggjør også utlån uten smarttelefon.

Bysyklister kan også melde inn feil på sykler via appen. Feil og avvik samles i rapporter i vårt admin-grensesnitt hvor vi kan loggføre, sortere og prioritere reparasjoner.

Algoritmebasert drift

Vi har integrert dataanalyse- og prediksjonsmodeller i produktet for å optimalisere driften. Slik kan vi rebalansere anlegget på en så effektiv måte som mulig. I tillegg kan vi proaktivt disponere ressurser når en stasjon opplever stor trafikk. 

                                                    

 

På lag med byen


Hele veien har vi jobbet tett, og har hatt et svært godt samarbeid, med Bymiljøetaten i Oslo kommune. Å ha en stasjon i nabolaget gjør området mer attraktivt for beboere, ansatte og besøkende, og vi opplever stor pågang fra beboere og næringsdrivende som ønsker seg stasjoner i nærheten.

UIP Drift AS

post@urbaninfrastructure.no
VAT 920 285 376

Kværnerveien 5
0192 Oslo, Norway